Elektrikli El Aletlerini Daha Uzun Süre Kullanabilmeniz İçin İpuçları

15-10-2022 12:36
Elektrikli El Aletlerini Daha Uzun Süre Kullanabilmeniz İçin İpuçları

Elektrikli El Aletlerini Daha Uzun Süre Kullanabilmeniz İçin İpuçları

 

Elektrikli el aletleri kimimizin hayatını kolaylaştıran birer yardımcı, kimimizin ise geçimini sağladığı işinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Peki bizim için bu kadar önemli olan elektrikli el aletlerini daha uzun süre kullanabilmek için nelere dikkat etmeliyiz? Size daha uzun süre kullanım ve elektrikli el aletinizden maksimum faydayı sağlamanız için bazı ipuçları hazırladık.

 

1- Kullanım sonrası temizliği

Elektrikli el aletleri özellikle tamirat, tadilat, inşaat veya kendin yap gibi projelerde kullanıldığı için, talaş, toz gibi pek çok farklı şeye maruz kalmaktadır. Bu aletlerin her birinin bir motora ve hava çıkışına sahip olduğunu düşünürsek, bu bölümlerde toz ve kir birikmemesine özen göstermemiz gerektiği aşikardır. Bu sebeple her kullanım sonrasında aletlerimizi tozdan, kirden ve diğer yabancı cisimlerden temizlemeye özen göstermeliyiz.

 

2- Güç tasarrufu

İster akülü cihazlarda, ister de direk olarak prize takılarak kullanılan cihazlarda güç tasarrufu son derece önemlidir. Akülü cihazlarda pillerin uzun süre şarjda unutulması, akünün ömrünü kısaltabilir. Prize takılan cihazlarda kullanılmamasına rağmen sürekli olarak uzun süreler prizde bırakma hem güvenlik riski oluşturacak hem de elektrik akımının el aletine kadar pasif de olsa ilerlemesi dolayısıyla cihazınızın hızlı yıpranmasına yol açacaktır. Bu sebeple her alanda olduğu gibi elektrikli el aletleri konusunda da enerji tasarrufuna özen göstermek hem gündelik hayatınızdaki sarfiyatınızı en aza indirecek hem de cihazınızdan uzun süre verim almanızı sağlayacaktır.

  

3- Doğru aksesuarları kullanmak

Elektrikli el aletleri, doğru aksesuarlar ile birlikte maksimum performans sergiler. Matkabınızla uyumlu olmayan bir delme ucu, hem cihazınızın zedelenmesine yol açacak, hem de işinizi doğru bir şekilde yapamamanıza neden olacaktır. Avuç taşlama cihazınıza, cihazınızla uyumlu olmayan bir kesici diski zorla takmaya çalışmak cihazınızın geri dönülemez bir biçimde arızalanmasına neden olabileceği gibi büyük güvenlik riski de oluşturacaktır.

 

4- Doğru saklama ve taşıma

Dışarıdan gelecek ısı, sıvı veya darbelere karşı elektrikli el aletlerini korumak son derece önemlidir. Eğer var ise cihazınızı mutlaka kendi özel çantasında saklayın ve taşıyın. Eğer kendi taşıma ve saklama çantası yoksa, güneş ışığı, ısı kaynağı, sıvı malzemelerle temasından korumak cihazınızın ömrünü uzatacaktır. Taşıma esnasında yumuşak ve darbelere karşı dayanıksız poşet veya çanta yerine daha sağlam kutu veya küçük koliler kullanmak daha iyi olacaktır.

 

5- Garantili ürün alın

En önemlisi, elektrikli el aletinizi alırken, yetkili bayilerden ve distribütörlerden almaktır. Unutmayın; en uzun ömürlü ürün, üretici tarafından garanti verilen ve her şekilde ulaşabileceğiniz yetkili kurumlar tarafından üretilmiş cihazlardır. Hem daha uzun ömürlü kullanım için hem de olası güvenlik risklerini en aza indirmek için mutlaka garantili ve yetkili bayiler tarafından sunulan ürünleri tercih edin.

 

Bosch Elektrikli El Aletlerine göz atmak için burayı tıklayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.